diumenge, 27 d’octubre de 2013

"Del zenit", obra poètica d'Albert Canadell en format digital obert

Albert Canadell; foto del bloc http://albertalcantara.blogspot.com.es/2013/03/albert-canadell.html
  
Lluny de modes que dicten patums, l’obra d’Albert Canadell Vilalta (Tona, 1963), joier artesà a més d'escriptor, s’ha anat construint a redós d’una aventura vital viscuda amb llibertat i plenitud. La seva narrativa (que Emboscall ha donat a conèixer en part, amb títols com La tribu, Diari d’un il·luminat, Dos contes del circ, Òpal de foc i Els camins del mandala) s’inspira en les múltiples situacions viscudes en un llarg periple que portà l’autor a diversos continents, i hi immortalitza persones i situacions reals amb pinzellades de màgia.
 
La seva poesia, una àmplia selecció de la qual es pot llegir al recull antològic Del zenit (Emboscall, 2002, que ara reeditem en format digital obert), tot i que beu en les mateixes fonts, redueix l’anècdota a la mínima expressió per donar sortida a un llenguatge ric i imaginatiu destinat a il·luminar les zones més profundes de l’ànima. Això no impedeix que en molts poemes (com el memorable Noia d’Iquitos) es plantegi una autèntica denúncia de la brutalitat, de la injustícia, de l’opressió, i s’aixequi la veu en defensa dels més febles. Una poesia, doncs, compromesa que no renuncia al lirisme, que es basa en l’experiència però que no desemboca en el moralisme, una poesia màgica però realista.

 Posem a la disposició dels lectors Del zenit, en format pdf
 

 
i en format epub (cliqueu sobre la portada i obriu o descarregueu el llibre; per més informació sobre la gestió d'aquest tipus d'arxiu, visiteu el lloc web d'emboscall):

 

Seguiu la pàgina del llibre al Facebook.
Podeu llegir Òpal de foc, novel·la breu d'Albert Canadell en edició digital oberta.
Noia d'Iquitos (vídeo-recitació).
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada